Odborné učilište, praktická škola Prievidza | Aktivity školy


"ZÁHRADNÍCI V KUCHYNI - CESTA K ZDRAVEJ STRAVE I" (školský projekt)

Dňa 6. apríla 2017 zahájili žiaci učebného odboru poľnohospodárska výroba pod vedením pedagógov prvú etapu školského projektu s názvom "Záhradníci v kuchyni - cesta k zdravej strave".

Cieľom projektu je rozvíjať osobnosť žiakov v oblasti zdravej výživy, pomôcť im osvojiť si zásady správneho stravovania pre orientovanie sa v téme zdravá strava - základ zdravia a zároveň podporovať prevenciu obezity a telesného zdravia.

Projekt je rozdelený do troch etáp a prvá sa uskutočnila na tému plodová zelenina.

Ako motiváciu sme zvolili prácu s internetom, spojenú so skutočným použitím zeleniny, ktorá vedie k atraktívnosti a zefektívňuje vyučovací proces. Počas teoretického vyučovania žiaci prostredníctvom internetu sledovali videá s postupmi pestovania niektorých druhov zeleniny a ich následnou tepelnou úpravou, s pozitívnym vplyvom zdravej výživy na človeka (formovanie postavy).

V praktickej časti žiaci z tekvice pripravili slaný tekvicový koláč a tekvicovú polievku. V ďalšej časti si vyskúšali ozdobne vykrajovať šalátové uhorky a pripraviť z nich rôzne ozdobné tvary.

Zodpovední ped.: Ing. M. Kollárová, Mgr. A. Šandriková