Odborné učilište, praktická škola Prievidza | Aktivity školy


"ZÁHRADNÍCI V KUCHYNI - CESTA K ZDRAVEJ STRAVE II" (školský projekt)

II. etapa školského projektu žiakov odboru poľnohospodárska výroba prebiehala v školskej cvičebni 20. apríla 2017. Témou bola koreňová zelenina v nadväznosti na doteraz dosiahnuté teoretické vedomosti a praktické zručnosti v odborných predmetoch, v duchu hesla "Viem, čo zjem." Zároveň sa týmito aktivitami žiaci III. ročníka pripravovali k záverečným skúškam.

V motivačnej časti žiaci otestovali svoje vedomosti o správnej výžive.

V praktickej časti pod vedením pedagógov spracovali koreňovú zeleninu. Pripravili si mrkvovo-syrovú nátierku a ľahký mrkvový šalát s bulgurom a hrozienkami. Degustáciou jedál sa presvedčili, že pre zdravé stravovanie netreba veľké finančné náklady. Zdravo možno jesť s šahko dostupnými surovinami.

Zodpovední ped.: Ing. M. Kollárová, Mgr. A. Šandriková