Odborné učilište, praktická škola Prievidza | Aktivity školy


ZÁHRADNÍCI V KUCHYNI - PRVÉ JARNÉ BYLINKY

Žiaci I. Z, II. Z, II. S a II. K pod vedením pedagógov 24.5.2019 pokračovali v projekte Záhradníci v kuchyni.

Pedagógovia pripomenuli žiakom, že s prebúdzajúcou sa prírodou vykúkajú z pôdy zelené lístky prvých jarných bylín. Veľa závisí od počasia a celkovej klímy. Ale prvé dary prírody vždy potešia, sú prvým jarným zdrojom zdravia, za ktoré nemusíme platiť a ponúkajú možnosť ich využitia v strave človeka. Pomáhajú nám s prechodom od nezdravej stravy k zdravému spôsobu stravovania.

V nadväznosti na cieľ Školy podporujúcej zdravie počas vychádzok do prírody žiaci spoznávali niektoré liečivé rastliny a ich význam. Na hodine informatickej výchovy vyhľadávali o nich informácie prostredníctvom internetu a možnosti využitia v zdravom stravovaní.

Bylinky využili v kuchynskej úprave – do polievky, na zdobenie jedál, pri príprave osviežujúcich nápojov.

Zodpovední ped.: Ing. M. Kollárová, Mgr. A. Šandriková