Odborné učilište, praktická škola Prievidza | Aktivity školy


17.1.2023 BEZLEPKOVÉ VARENIE A PEČENIE

Dňa 17.1.2023 sa uskutočnilo v priestoroch školy projektové vyučovanie žiakov učebného odboru cukrárska výroba s témou – bezlepkové stravovanie. Prostredníctvom dlhodobého projektu „Zdravá škola“ (škola je členom Národnej siete podporujúcej zdravie v SR od 1. 9. 1998) pripravovali žiaci pod odborným dohľadom majsterky odbornej výchovy jedlá pre celiatikov. Rovesnícka komunikácia vytvorila dialóg medzi žiakmi o stravovaní v domácom prostredí. Žiaci odborného učilišťa a praktickej školy získali receptúry na: bábovku z pudingových práškov, bezlepkové muffiny z červenej repy, oreo, bezlepkové pirohy z pohánky a batatov, orechovú roládu pre celiatikov. Zároveň mali príležitosť uvedené výrobky ochutnať.

Zodpovedný ped.: Bc. I. Jajcajová