Odborné učilište, praktická škola Prievidza | Aktivity školy


29.11.2023 VARENIE BEZ MÄSA

Dňa 29. novembra 2023 sme pripravili pre žiakov a pedagógov školy tvorivú dielňu spojenú s ochutnávkou na tému Varenie bez mäsa. Žiaci si pozreli prezentáciu na tému stravovanie bez mäsa a počas tvorivej dielne, v ktorej žiaci obchodnej prevádzky a poľnohospodárskej výroby pripravili chutné a nutrične vyvážené jedlá bez mäsa, ochutnali šošovicovú nátierku, koložvársku kapustu, karbonátky Hokkaidó a obrátený jablkový koláč.

Cieľom bolo poukázať na racionálnu výživu úpravou pokrmov bez mäsa. Žiakov sme inšpirovali, ako si zabezpečiť vitalitu, dobrú náladu, pevné zdravie a dlhovekosť.

Zodpovední ped.: Bc. I. Bugárová, Ing. M. Kollárová